Постижения

  • Развъдник „Bendida“

Това е първата изложба на AURORA от развъдник BENDIDA. Тя е само на 15 месеца и за голяма наша гордост получава титла отличен в своя клас и победител на породната група ВОВ. В конкуренция с общо 19 от най-добрите млади кучета получили отлична оценка печели BIS за най-добро младо куче на изложбата. В конкуренция с 5 /пет/  от най-добрите представители на породата младата AURORA от развъдник BENDIDA се наложи и спечели и победител на 7-ма групата и присвои титлата BOG. Това е първата изложба на младото куче и първите титли.

Това е наистина огромна радост и щастие за нас, тъй като в сериозната конкуренция с прекрасни кучета от България, Италия и Украйна – младата надежда на Клуб Епаньол бретон затвърди напрактика, че селекцията е в правилна посока. ВJC, BOB и BOG.

Втората бретонка PETRA ot HRISTOZOV-България, достойно отстъпи на второ място, след умората от предишната изложба на 19.01.2013 година и вече в своята автобиография има вписани –  следните победи и титли 2xJ-CAC, 2xCAC, 2xCACIB, 2xBOB, BOG, BOG2, BIS BABY, BIS PUPPY 2, Млад шампион на България, Шампион на България.


 


  • Развъдник „Bendida“

Първото куче, което донесе международна слава на  на развъдник „Беднида” е първият интершампион при работните кучета  в България – бретонката Меги-Зина. Тя е най-титулуваното ловно куче в СВЕТА, към настоящият момент и призната от всички международни институции за потвърждаване на титлите й. Меги-Зина освен, че е интершампион, тя е мултишампион на редица страни – България, Македония, Сърбия, Молдова и много други. Признатите и титли са 597 отлични оценки, с което тя се превърна в легенда и в нейна чест беше създадена и първата награда „Предай нататък“.

Меги-Зина е и първото куче от породата, което се е явило на практически изпит в чужбина, където от 100 точки, тя покри 95 и заслужено получи своята работна титла.

Меги-Зина е и първото куче в историята на българската кинология, което е получило официална покана от председателя на FCI да участва в Шампионат на шампионите в Брюксел. Това е най-голямото признание за българско куче.
Именно тези постижения и качества дават основание да вярваме, че наследниците на Меги-Зина ще могат да докажат своите вродени качества и ще донесат много щастие и радост на техните собственици и на всички любители на породата.

[important]CH certificates[/important]


  • Развъдник „Hunting Dogs Stoyanov

Развъдник Hunting Dogs Stoyanov с радост ви представя своя първи шампион – FLASH ot RAICHEV.

FLASH ot RAICHEV e шампион на две страни България и Румъния, а на 05.10.2012 г. на Euro Dog Show 2012 в Букурещ, Румъния стана и Вице европейски победител.

CH.BG, CH.RO,vEUW FLASH ot Raichev е син на Jak ot Hristozov, който пък през 2009 г. стана „Вице световен победител” на Световното първенство в Братислава, Словакия.

 


[important]BG CH certificate[/important]